7 Ocak 2015 Çarşamba

Kobani'de 41 IŞİD üyesi öldü

ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteğiyle Kürt güçlerin IŞİD’le savaştığı Kobani’de 41 IŞİD üyesi öldü. Çatışmalarda Kürt güçleri de 7 kayıp verdi.


Suriye'deki çatışmaları takip eden Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteğiyle ilerleyen Kürt güçlerinin IŞİD’i Kobani'nin kenar mahallelerine doğru püskürttüğünü duyurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da Kobani'ye son 24 saat içinde 10 hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. İnsan Hakları Gözlemevi, hava saldırıları ve Kürt güçlerinin ateşiyle 41 IŞİD üyesinin öldüğünü belirtti.
Gözlemevi’nin açıklamasına göre Kürt güçleri de çatışmalarda 7 kayıp verdi.
"Kobani'nin yüzde sekseni Kürtlerin"
Kobani’de IŞİD ile YPG, peşmerge ve ÖSO güçlerinden oluşan birlikler arasındaki çatışmalar yaklaşık iki buçuk aydır aralıksız devam ediyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Pazartesi günü IŞİD'le savaşan güçlerin kentin yüzde 80'ini ele geçirdiğini duyurdu.
PYD’nin ilan ettiği Kobani Kantonu'nun dış ilişkiler sorumlularından İdris Nahsan, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, Gözlemevi'nin açıklamasını doğruladı. Nahsan, YPG ve peşmergeden oluşan Kürt güçlerinin Kobani’nin doğusundaki Mıştenur Tepesi, Kani Arap (Kani Kurdo) Mahallesi, Mıktela bölgesi ve 48. Cadde'nin büyük bir oranda IŞİD’den geri aldığını söyledi.
Nahsan, uluslararası koalisyon güçlerinin son birkaç günde IŞİD’e karşı bombardımanlarını yoğunlaştırdığını ve IŞİD’in Kobani’den tamamen çıkarılmasının an meselesi olduğunu ifade etti.
Kobani’nin batısında çatışmaların olmadığını söyleyen Nahsan, çatışmaların kenttin doğu ve güneydoğusunda olduğunu dile getirerek, "İlerleyişimiz devam ediyor" ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder